Петте филиала на Спешната медицинска помощ в област Велико Търново ще продължат работата си в старите бази. Причината е, че нито един кандидат не е пожелал да поеме ремонтите по обществената поръчка, обявена от Министерството на здравеопазването.

Нито една фирма не е кандидатствала за ремонтите на Спешните центрове във Великотърновска област, с които Здравното министерство обяви, че ще модернизира базите за близо 700 хиляди лева. В недобри условия работата си ще продължат спешните медици във филиалите в Горна Оряховица, Павликени, Полски Тръмбеш, Стражица и Свищов.

За Велико Търново е предвидено изграждането на нова сграда, посочи изпълнителният директор на областната болница д-р Стефан Филев, цитиран от БНР.

„Ние сме готови от две години да започнем. Чакаме да се приключи, имало е жалби по обществената поръчка, обявена от Министерството, да започнат фирмите изпълнители да работят“, заяви той.

Новият Спешен център във Велико Търново ще е в двора на болницата, като срокът за изпълнение е 8 месеца. Финансирането е за близо половин милион лева.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече