Иска се изграждане на изцяло нова сграда.

Обществения съвет към Комисията за неправителствените организации и жалбите на гражданите препоръчва законова промяна за прозрачно създаване и управление на бъдещата Детска болница в София, информира БНР. Съветът, в който влизат представители на неправителствения сектор, е подкрепил гражданската инициатива за изцяло нова сграда на Детска болница в София.

Общественият съвет е поискал министърът на здравеопазването Кирил Ананиев да отговори – защо няма анализ на потребностите, пълно и качествено задание, прозрачен конкурс и цялостен фонд за създаването на Детската болница.

Препоръчват се консултации с педиатри за ефективно управление на болницата и планирането на работната сила, включително осигуряване на статут, различен от сегашните търговски дружества и промяна на наредбата за специализация на лекарите, както и за медицинските сестри.

Решенията на Обществения съвет са препоръчителни за депутатите, но в становището се изразява надеждата, че те ще обърнат внимание на проблема.

Апелът идва на фона на решението на премиера да се събори старата 40-годишна сграда на болницата. На последното си заседание тази сряда, правителството създаде дружество с държавно участие със сто милиона лева, което ще управлява процесите на Детската болница.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече