Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

7-месечно бебе и медицински персонал от неврологичното отделение на „Пълмед“ са сред новите случаи на заразени с коронавирус в Пловдив, съобщи БНР. Заразените са общо, а новите положителни проби са на медицински сестри, санитар и медицински секретари. Отделението е под карантина до 23 юли. В него са предприети всички противоепидемични мерки. Това съобщи областният управител Дани Каназирева.

Към днешна дата общо регистрираните случаи на заразени с Covid-19 в Пловдив и областта са 455. Най-много са в Община Пловдив – 277. На второ място по брой положителни проби е Община „Родопи“ с 56. Следват Кричим – с 22 случая, Карлово – 17, Хисар – 3, Стамболийски – 16, Калояново – 1, Перущица – 20, Раковски – 7, Марица - 8, Асеновград – 18, Брезово – 2, Куклен – 3, Садово – 4, Първомай – 1.

„Усилията ни към момента са насочени към болниците, организацията им за лечението на пациентите, както и обезпечаването на лекарските екипи в тях. В непрекъсната връзка сме с ръководствата на здравните заведения, Спешна помощ и РЗИ. В усложняващата се ситуация отново апелирам за лична отговорност, внимание и доколкото е възможно да се спазват предписаните мерки от здравните власти,“ коментира областният управител.

От всички потвърдени случаи в областта до момента 38 са инфектираните медицински лица, от които 16 са излекувани. На домашно лечение са 21. Има само един хоспитализиран санитар.

Общият брой на пациентите, лекувани в болници с коронавирус е 55. Пет от тях са приети през последните три дни.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече