Кметът на София възложи засилен контрол за спазване на въведените противоепидемични мерки.

Забраняват се посещенията на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и услуги от резидентен тип за деца и възрастни. Преустановяват се присъствените учебни занятия в центровете за подкрепа на личностното развитие и в специализираните обслужващи звена от системата на предучилищно/училищно образование и висшите училища. Това съобщиха от Столична община.

Кметът на София Йорданка Фандъкова възложи засилен контрол за спазването на въведените противоепидемични мерки на обществени места. Продължават проверките за носене на предпазни маски в градския транспорт. От днес съвместни екипи на СДВР, РЗИ – София и БАБХ проверяват търговски обекти за осигуряване на нужната дистанция и носене на предпазни маски.

Преди ден кметът на Столичната община свика заседание на Софийския оперативен щаб за ограничаване на разпространението на COVID-19.

По данни на директора на Столичната здравна инспекция д-р Пенчев в последната седмица се регистрира устойчив ръст на броя на заразените и настанените в болница. Към 9 юли в София са хоспитализирани 155 души, от които 27 са в интензивни отделения.

По време на заседанието бяха обсъдени конкретните дейности, които се предприемат за изпълнение на новата заповед на министъра на здравеопазването.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече