Те дадоха ултиматум на депутатите да бъдат удължени с два месеца ТЕЛК-решенията.

Майките разпънаха черни чували, знамена и балони пред парламента. Те дадоха ултиматум на народните представители до сряда следващата седмица да бъдат удължени с два месеца ТЕЛК-решенията, които изтичат по време на епидемичната обстановка.

Вера Иванова от протестиращите обясни за „Хоризонт“ – „Протестираме за това, че в момента хиляди хора гладуват, заради законодателните стотици останаха без пенсия. Много повече останаха без никаква инвалидна пенсия, защото правителството реши да пълни черните чували, които им останаха празни, с трупове на деца и хора с увреждания, вместо да предотвратим поредната гавра и да се преборим за елементарното за тези хора, които го заслужават. На 16-ти казахме, че тези чували отиваме да ги дарим на Бойко Борисов. Да видим. Ние сме в готовност“.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова каза пред протестиращите майки, че решенията за ТЕЛК ще бъдат удължени с два месеца след изтичане на епидемиологичната обстановка, като гласуването ще е на 16-ти този месец в преходните и заключителни разпоредби на Закона за ценните книжа.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече