Причината е втори потвърден случай на заразен с коронавирус от персонала.

Регионалната здравна инспекция в Ловеч затвори за 24 часа отделението по неонатология на ловешката болница заради втори потвърден случай на заразен с коронавирус от персонала на отделението, предаде БНР.

В случай, че в този 24-часов интервал се налага новородени с усложнения да бъдат хоспитализирани от болниците в Троян и Луковит, те ще бъдат насочвани към Плевен.

След установения в сряда заразен с коронавирус лекар от неонатологията и направените изследвания на персонала на отделението с положителна проба е и медицинска сестра на 66 години от село Голец. Жената е без оплаквания. Ще бъде под задължителна домашна изолация за 14 дни.

Отделението по неонатология е затворено със заповед на директора на РЗИ за 24 часа, считано от 19 ч. на 2 юли за щателно почистване и крайна огнища дезинфекция.

Персоналът с отрицателен резултат продължава да полага грижи за новородените при спазване на всички мерки за безопасност.

Останалият персонал в отделението ще бъде изследван днес и няма да бъде допуснат на работа до получаване на отрицателен резултат. Заразен с коронавирус е и мъж от Ловеч на 24 години. Изследването е проведено на 2 юли в лаборатория в гр. София.

Предстои установяване на контакт с лицето, намира ли се на територията на област Ловеч, негови контактни.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече