Решението бе взето от Министерски съвет.

Правителството прие Решение за определяне на частично построената сграда на бъдещата Национална многопрофилна детска болница за обект с национално значение. Това съобщиха днес от пресслужбата на кабинета.

Предвид острата необходимост от изграждане на първата в страната Национална детска болница, в която да се предоставят комплексни медицински услуги за деца и на едно място да бъдат събрани медицински специалисти от всички специалности, работещи с деца, обектът „Изграждане на Национална многопрофилна детска болница“ следва да бъде определен за „обект с национално значение“, аргументират се от Министерски съвет.

Получаването на статут „обект с национално значение“ ще позволи да бъдат съкратени сроковете за провеждане на необходимите административни процедури, свързани с различните етапи от реализацията на проекта. По този начин Министерството на здравеопазването ще успее да осъществи проекта в предвидените срокове, с което ще бъдат изпълнени изискванията и препоръките на Европейския съюз, изразени в изготвената през 2005 г. Европейска стратегия „Здраве и развитие на децата и подрастващите“.

Поръчката ще бъде изпълнена от консорциум „Детско здраве“, който обединява три фирми от структурата на „Главболгарстрой“. Очаква се в строежа на здравното заведение да бъдат инвестирани 77,8 млн. лв. без ДДС.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече