Дарението е направено от специализирана търговска верига за детски и бебешки стоки.

30 000 лева дари специализираната верига за детски и бебешки стоки „Хиполенд“ на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“. Дарението е за нуждите на Клиника по детска хирургия, съобщиха днес от здравното заведение.

„В момента много организации и хора правят дарения за справяне с вируса COVID-19. Това е благородно и възхитително. Ние обаче решихме да подпомогнем онези звена в педиатричната клиника на „Пирогов“, в които спешна помощ се оказва на кърмачета и деца до 18-годишна възраст, и които не са пряко свързани с коронавируса“, сподели Мариан Колев, изп.-директор на търговската верига.

„Болните от други болести е възможно да са в пъти повече от заболелите от коронавирус и не би трябвало да са на заден план“, допълни той.

„Направихме допитване до „Пирогов“. Те посочиха три отделения – по детска коремна хирургия, по детска гръдна хирургия и хирургия на новороденото – като най-нуждаещи се от подкрепа в момента. Вярваме, че с нашата помощ, както и с помощта на бъдещи дарители професионалистите в „Пирогов“ ще продължат да лекуват най-малките пациенти в този труден момент толкова ефективно и всеотдайно колкото и преди“, коментира Мариан Колев.

За последните две години това е петото дарение за „Пирогов“ от търговската верига.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече