Това съобщиха от съсловната организация.

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров получи награда за принос на съсловната организация към каузата Педиатрична оториноларингология в България. Тя му беше връчена от председателят на Българското Сдружение по Детска Оториноларингология проф. д-р Диляна Вичева (на снимката вдясно), която е и зам.-ректор по международното сътрудничество и проектна дейност към МУ-Пловдив.

Третата Педиатрична УНГ конференция, се проведе в Хисаря между 21 и 23 февруари, е втората мащабна проява по случай 75-годишнината от основаването на Университета. Престижният медицински форум е организиран от Българското Сдружение по Детска Оториноларингология, съорганизатор е Медицински университет-Пловдив.

Събитието се проведе под егидата на Европейската асоциация по Детска оториноларингология, Министерство на здравеопазването и Българския лекарски съюз.

Лидери в лечението на детските УНГ заболявания: УНГ, педиатри, микробиолози, инфекционисти, алерголози, детски пулмолози, ортодонти, детски хирурзи и други, представиха най-новите научни постижения, споделиха своите клинични наблюдения и дадоха препоръки за диагностика и лечение на тези заболявания.

В конференцията участваха още проф. д-р Мартин Бейли от Великобритания – генерален секретар на Борда на Европейската асоциация по детска оториноларингология, член на Съвета на Кралското дружество по медицина, както и досегашен председател на Британската асоциация по детска оториноларингология и секцията по ларингология и ринология на Кралското дружество по медицина.

Българските си колеги подкрепи президентът на Европейската асоциация – проф. д-р Анн Хермансън от Швеция, както и бъдещият европейски конгрес-президент за 2022 година – проф. д-р Реймънд Кларк от Великобритания, консултант в детската болница Алдер Хей Ливърпул и сътрудник-декан за следдипломна работа в Северозападната част на Англия.

На събитието присъстваха международни гости от Русия, Румъния и Украйна, както и близо 300 български лекари.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече