Съобщиха от лечебното заведение.

На един от най-големите християнски празници – Йордановден (Богоявление), Клиниката по травматология на Военномедицинска академия (ВМА) влезе в нов дом - модерен и уютен, изцяло реновиран до най-малкия детайл.

Денят е избран неслучайно – съвпада с традиционния Богоявленски водосвет на бойните знамена, флаговете и знамената-светини на Българската армия. През годините Клиниката си е извоювала водещо място сред травматологичните центрове в България, благодарение на висококвалифицираните си специалисти, предлагащи най-съвременни методики за диагностика и оперативно лечение.

Неизменна част от нея е и Отделението по септична хирургия, което е уникално по рода си звено за България и е с богат, над 40-годишен опит в областта.

Ремонтът продължи няколко месеца, като всичко беше изринато до основи. Сега вече клиниката изглежда по съвсем различен начин. И ние работим при перфектни условия, и пациентите ни се чувстват комфортно, коментира проф. д-р Неделчо Цачев д.м., ръководител на Клиниката по травматология.

Поетапното реновиране на клиниките във ВМА започна още през 2018-а, като осъвременяването и технологичното обновление на базата ще продължи и през настоящата година.

На този хубав празник – за нас двоен, си пожелавам всички колеги да сме здрави. Фактът, че пациенти от цялата страна ни търсят, това означава, че сме успяли да спечелим доверието им. Сега с новите, по-добри условия смятам, че ще затвърдим водещите си позиции, каза още проф. Цачев.

Предстои ремонт и на четирите операционни зали на Катедрата по травматология и реконструктивна хирургия, които ще бъдат направени на световно ниво - по подобие на операционните зали, в които работят трансплантационните екипи на ВМА.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече