Това информираха от ВУЗ-а.

По предложение на Ректора и след съгласуване с РРС, Медицински университет-София ще удостои с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ проф. д-р Ханс Бехарбоом (на снимката).

Тържествената церемония ще се състои в Аула „Максима“ на УМБАЛ „Света Екатерина“ на 13 декември от 14 часа, информираха от МУ-София.

Проф. д-р Ханс Бехарбоом е завеждащ клиниката по оториноларингология и пластична хирургия при Университетска болница „Шарите“- Берлин. Специализирал е в САЩ и Холандия, има допълнителна специализация по Пластична хирургия и Алергология. Асоцииран професор по отоларингология в университета в Хумболт Берлин. Бил е председател на Северногерманското дружество по оториноларингология и цервикофациална хирургия, а от 2011 г. е заместник-медицински директор на Park-Klinik Weißensee (aкадемична болница на Charite University Clinic).

Почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на МУ-София се връчва на проф. Ханс Бехарбоом за значими професионални и академични изяви като един от водещите специалисти в областта на оториноларингологиятау с принос за обучението на англоговорящите студенти на МУ-София и личното му участие при радикалното и рекоструктивно лечение на български граждани в тази област.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече