По повод случая с починалото 3-годишно дете.

Във връзка със случая с починалото 3-годишно дете и в очакване на крайната официална експертиза и решението на Комисията по лекарска етика на Българския лекарски съюз, Българската педиатрична асоциация излиза със следната позиция:

Изказваме искрените си съболезнования и съчувствие на родителите на детето.

Настояваме за пълна обективност на разследването и за изясняване на всички обстоятелства около тази трагедия. В същото време категорично се противопоставяме на всички опити за дискредитиране на лекарската професия и за раздаването на предварителни присъди.

Апелираме към спазване на добрия тон в обществото, медиите и социалните мрежи, защото обратното вреди на работата на детските лекари, на партньорството ни с родителите и е в ущърб на децата и обществото като цяло.

Призоваваме към уважение на лекарската професия, защото вярваме, че българските педиатри са добри и всеотдайни специалисти.

Приканваме цялата педиатрична общност към колегиалност и взаимна подкрепа.

Настояваме държавата най-накрая да предприеме необходимите мерки за изграждането на Национална педиатрична болница, защото, за съжаление, това е поредният случай, който показва колко много българските деца и семейства се нуждаят от такова здравно заведение.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече