Кръгла маса по темата ще проведе на 10-ти октомври.

През октомври тази година, за пореден път стартират мероприятия по програмата на Министерство на здравеопазването „Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца 0-18 годишна възраст в Република България 2015-2020“.

Настоящата Национална програма е изготвена в съответствие с приетата Национална здравна стратегия (2014-2020) (НЗС), одобрена с Решение №27 на Министерския съвет от 2014 г. Стратегическа цел на Програмата е подобряване оралното здраве на децата до 18 години.

На 10.10.2019 г. ще се проведе кръгла маса за територията на София област на тема „Популяризиране на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0-18-годишна възраст в Република България, за подобряване на познанията и културата на различни целеви групи от населението в областта на профилактиката на оралните заболявания“. На кръглата маса са поканени за участие представители на всички държавни институции, имащи отношение към здравеопазването и образованието (общински администрации, Регионално управление по образование, Регионална здравна инспекция и др.). Това информираха от РК на Български зъболекарски съюз-София област.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече