Тя ще се намира на бул. „Цариградско шосе“.

Решението за това е взето на днешното заседание на Министерски съвет, информираха от пресцентъра на кабинета. Предвижда се новата сграда да бъде построена за 21 месеца от „Държавна консолидационна компания“ ЕАД.

Правителството предостави за управление имоти – публична държавна собственост на Висшия съдебен съвет за нуждите на Административен съд-София област и на Върховния административен съд. Имотите се намират в София, район „Възраждане“, съответно на бул. „Стамболийски“ № 39 /дворно място заедно с построената в него 5-етажна масивна сграда и сутерен/ и на пл. „Света Неделя“ № 5 /административна сграда на един подземен и 6 надземни етажа/. До сега имотите са стопанисвани от Министерството на здравеопазването, но вече са с отпаднала за ведомството необходимост.

Решението за новото управление на имотите ще влезе в сила след придобиване от държавата и предоставяне за управление на Министерството на здравеопазването на нова административна сграда, уточняват от пресслужбата на правителството.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече