Тя касае доизграждане на лечебния комплекс в града.

Обществената поръчка за доизграждане на болничния комплекс в Ямбол бе прекратена от МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Причината е отстраняване на единствения участник, съобщиха от болничното заведение, предаде БТА.

Сдружението от фирми, подало оферта за доизграждане на болничния комплекс в града, е предложило 36,8 млн. лв., при обявена прогнозна цена от 26 700 000 лв. По този начина не се покриват предварително обявените условия.

„Откакто е започнало строителството на болничния комплекс преди 40 години, проектът четири пъти е преработван и адаптиран към съвременните изисквания. Допускам, че строителните фирми се плашат от подобни строежи – болницата ще разполага с 29 различни структури – стационарни отделения, операционни зали, стаи за персонала, помощни помещения и други, и не може да се сравни с изграждането на жилищни и обществени сгради“. Това коментира преди време директорът на лечебното заведение д-р Панайот Диманов.

Срокът за приемане на оферти за дострояването на болницата бе удължен до 8 юли, защото до края на първоначално заложения срок - 20 юни, нямаше кандидати.

През май кабинетът реши да се увеличи капиталът на здравното заведение постепенно до 2021 г. с 27 млн. лв., с които да бъде доизграден болничният комплекс. До 2012 г. то е било собственост на Община Ямбол, но след това е предоставено на държавата, с условието да я довърши.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече