Това съобщиха от болницата в Пловдив.

С рисунки по лицата малчуганите се превръщаха в приказно красиви пеперуди и безстрашни пирати. Самите деца също се включиха в празника със собствени художествени творби, които бяха подредени в импровизирана изложба. Празничната програма включваше още игри и песни, в които се включиха най-смелите.

Тържеството приключи с раздаване на лакомства, пожелания за здраве и щастливо детство за малките пациенти и с благодарности към всички дарители: Емилия Крантова, осмокласници от СУ „Димитър Матевски“, с класен ръководител Нели Младенова, Полина Цекова и приятели, Таня Панорова и приятели.

С празнично настроение и положителна нагласа Сдружение „Образование и здраве“ заедно с екипа на Клиниката по педиатрия, по-известна като Детска клиника на УМБАЛ „Свети Георги“ се подготвя и за Благотворителния концерт на 1 юни, събота, от 12:00 до 13:30 ч. на пл. „Стефан Стамболов“. Събитието се организира в полза на дарителската кампания на УМБАЛ „Свети Георги“ под наслов „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“. Средствата от кампанията ще се използват за строителството на детски и онкохематологичен корпус, в който от старите си сгради ще се преместят Клиника по педиатрия, Клиника по медицинска онкология и Клиника по клинична хематология на УМБАЛ „Свети Георги“.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече