Инициативата е на фармацевтична компания Takeda.

С подкрепата на фармацевтична компания Takeda се изгради обучителната платформа за пациенти с IBD заболявания, която е достъпна на адрес: www.Kron-Colit.bg и www.IBDcare.

„Тази платформа се създаде като част от нашата Patient Experience Program за пациенти с IBD заболявания и е в унисон с основната стратегия на Takeda - да бъде фокусирана в пациента и той да е в центъра на всички наши действия“, информираха от фармацевтичната компания.

Порталът съдържа полезна информация за пациенти, касаеща Възпалително чревно заболяване (ВЧЗ), лечение, полезни съвети, често задавани въпроси и Книга с рецепти за пациенти с ВЧЗ.

От информацията на сайта могат да се възползват както болните, така и техните близки, които имат проблем и са наскоро диагностицирани с Възпалително чревно заболяване (ВЧЗ); Болест на Крон (БК) или Улцерозен Колит (УК). Целта е съветите, които се дават в пациентската платформа, паралелно с информацията, предоставяна от лекуващия лекар, да подпомогнат максимално лечението на болните.

Те имат достъп до полезни съвети; какви видове лечение съществуват; къде може да се потърси специализирана помощ.

Дава се също информация какво може да се очаква от лечението; как да се идентифицират възможните странични ефекти; съвети за това, как да се хранят здравословно; как да се справят с неудобните ситуации, съпътстващи ВЧЗ; как да разговарят за заболяването си.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече