Организираха студенти от Филиал Шумен на МУ-Варна.

На 18.04.2019 г., за втора поредна година, студенти от Филиал Шумен участваха в инициативата „Болница за плюшени мечета“, съвместно със студенти от специалност „Медицина“ на МУ-Варна, съобщиха от ВУЗ-а в морската столица.

Екипът на необичайната болница посети децата от ЦДГ № 19 „Конче вихрогонче“ – Шумен. Бъдещите лекари и специалисти по здравни грижи приеха 125 деца с внимание и готовност да излекуват техните играчки. Под формата на игри и забавления децата разговаряха за здравето на плюшените си мечета с бъдещите лекари, получиха съвети за хигиена и здравословен начин на живот и разбраха тайната за здравите и красиви зъбки.

Малките лекари получиха най-вкусните лекарства от „аптеката“ – ябълки и бонбони, а за да осъществят и практически грижа за своите зъбки – четка за зъби.

Студентите от МУ-Варна, директорът на детската градина г-жа Юлияна Пантелеева и директорът на Филиал Шумен проф. д-р Соня Тончева бяха наградени с грамота „Благородно сърце“ за подкрепата и съдействието при организирането и провеждането на „Болница за плюшени мечета“.

Кампанията „Болницата за плюшени мечета“ се организира от Филиал Шумен, ЦДГ № 19 „Конче вихрогонче“-Шумен, Асоциацията на студентите медици в България-клон Варна и Националния алианс на хора с редки болести.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече