От Интервенционална академия по главоболие, организирана от Actavis.

Миналия четвъртък (15 ноември) ви информирахме, че Националната научно-практическа конференция на НСОПЛБ в Пловдив, стартира с Европейско Училище по главоболие и видеоконферентен курс, инициирани от фармацевтичната компания Actavis (http://www.actavis.bg/bg/default.htm). В продължение на цял ден общопрактикуващите лекари от страната имаха възможност да проследят актуални теми като: Класификация на главоболието днес и утре; Епидемиология и бремето на главоболието; Мигрена и коморбидност; Клинична картина и лечение на кластърно главоболие и др.


Темите бяха представени от видни специалисти от страната и чужбина - http://www.zdravennavigator.bg/article/glavobolieto-fokusa-obshtopraktikuvashtite/16155.


След състоялата се Интервенционална академия по главоболие попитахме част от общопрактикуващите лекари, присъствали на събитието за техните впечатления, ползите от форума и ще съумеят ли да приложат част от препоръките в работата си.


Какво споделиха те:

Д-р Лиляна Вълчева, ОПЛ в Русе

Моето мнение е, че в рамките на Академията бяха коментирани доста полезни неща за една сравнително честа патология – както от практическа гледна точка, така и като поведение на лекарите.
У нас организацията не е особено стройна за решаването на проблемите в системата, в това число и на този, който се разгледа по време на Академията по главоболие. За момента има ясна стратегия как да се постъпва, но не сме улеснени в практическото си поведение.


Д-р Стоил Стоилов, ОПЛ от Дупница, с практика в Джерман

Доволен съм от Интервенционалната академия по главоболие и смятам, че темата беше много актуална. Въпросът с главоболието е много наболял, в частност проблемът с мигрената. Лично според мен това е болест на цивилизацията. Колкото повече се цивилизоваме, толкова повече боледуваме.
Това, което чухме по време на лекциите за нас по-скоро бе един вид сверяване на часовника. Оказва се, че не сме толкова зле на фона на останалите европейски държави. Финансово не сме добре обезпечени, но като теория и практика не мисля, че сме много по-зле от останалите европейски страни.

Мария Радмилова

Както ви съобщихме още миналата седмица, лектори и модератори на Академията бяха проф. Иван Миланов и проф. Фабио Антоначи - от ляво на дясно.

Actavis на фирменото изложение, което се проведе успоредно с Националната научно-практическа конференция на НСОПЛБ.

Снимки: Zdravennavigator

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече