Това коментира пред Zdravennavigator д-р Михаил Илиев за VII Международна конференция "Медицина и футбол".

VII Международна конференция "Медицина и футбол" се проведе на 23 и 24 април. Форумът бе официално открит и приветстван от Борислав Попов, изпълнителен директор на БФС и Любомир Василев, главен секретар на МФВС.


В рамките на конференцията се дискутираха теми като: Рехабилитационна програма при артроскопия на колянна става; Спорт след колянно ендопротезиране; Най-често срещани травми в бокса; Остеохондроза на колянна става при деца и юноши спортисти; Дилемите в избора на техниките и проблемите при скъсването на предната кръстна връзка и др.


Сред лекторите бяха: проф. Кирил Аладжов, проф. д-р Петър Тивчев, доц. д-р Антони Георгиев, д-р Владимир Стефанов, д-р Силвия Паскалева, д-р Иван Василев, д-р Валентин Митев, д-р Христо Мазнейков, д-р Михаил Илиев, д-р Алпер Мурадов и др.

(Спортната конференция бе открита от министър Нейков)

Какво разказа за нас един от участниците във форума - д-р Михаил Илиев:

Д-р Михаил Илиев

Д-р Илиев, проведе се VII Международна конференция "Медицина и футбол". Вашият коментар за събитието.

Конференцията ни е традиционна, с едно масирано присъствие на колеги от всички футболни клубове на България. А също така – колеги, които са от национални отбори по други спортове, представителите на Спортните медицински центрове, колеги от Горна Баня, от "Пирогов", от Клиниката на проф. Шойлев, д-р Матев, който е и заместник-председател на Медицинската ни комисия. Като лектори и водещи на форума бяха най-известните специалисти, особено в областта на травматологията и рехабилитацията. Ще цитирам проф. Тивчев, доц. Антони Георгиев. Лекции изнесоха д-р Валентин Матев, д-р Христо Мазнейков, проф. Кирил Аладжов, доц. Ташева и доц. Димитрова от НСА и др. Имахме и международно присъствие. От Германия бе д-р Иван Василев, изключително сериозен колега, който практикува и в България, и в Германия. Присъстваха също така участници от Македония, от Гърция. Много интересно представяне имаше и на специализанти от Литва и Полша. Тоест, имахме присъствие от около 100 души и участие на 15-16 фармацевтични фирми, които представяха най-модерни и интересни медикаменти – не само за лечение, но и за възстановяване.
На финала раздаваме и едни много красиви сертификати за участие, което особено се цени от колегите ни.
Също така, не мога да не отбележа интересните представяния на избрания от нашата медицинска комисия и защитил нашето име в УЕФА на д-р Здравко Тарълов – младши от Пловдив, който докладва последните препоръки на УЕФА от Медицинския конгрес. Той вече официално е със статут на лектор в България по темата, касаеща футбола, така че ние ще имаме и други събирания, само с футболните лекари.
Освен това, имаме две завоювани така да се каже офицерски длъжности в допинг-контрола на УЕФА – от д-р Валентин Великов и от д-р Георги Попов, така че нашето адаптиране в Европа отдавна е завършило.

Петър Колчев

Паралелно с конференцията се проведе и изложение, в което участваха водещи компании в областта на медицинската техника.

Снимки: Zdravennavigator

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече