Началото на кампанията ще бъде дадено утре в УМБАЛ "Свети Георги".

Утре от 10 часа в УМБАЛ "Свети Георги" ще бъде даден старт на благотворителна акция за набиране на средства за Клиниката по детски и генетични изследвания на лечебното заведение в Пловдив.


Инициативата "Жълти стотинки – деца помагат на деца" се провежда за четвърта поредна година и е организирана от Сдружение "Клуб милосърдие, съпричастност, напредък". Целта е малките деца да се научат на съпричастност с проблемите на техните връстници, обясниха от сдружението.


Средствата, които ще съберат учениците ще послужат за покупката на инфузомати – апарати за венозни вливания на разтвори и медикаменти, обясниха от клиниката. Те се използват за прецизно прилагане на животоспасяващи лекарства и позволяват да се следи приложението на няколко медикамента едновременно.


Благодарение на тези съвременни медицински апарати, децата и младежите, които денонощно постъпват в Клиниката по детски и генетични заболявания ще могат да се възползват от изключително прецизната и лесна за мониториране и контрол апаратура, обявиха от УМБАЛ "Свети Георги".

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече