В звеното в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" работят петима лекари и шест медицински сестри.

Разкрито е ново отделение в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" - Сливен - по вътрешни болести. В него се лекуват всички тежки нарушения на черния дроб, гастроентерологични заболявания, възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат и всички, свързани с калциево-фосфорната обмяна.


"Отделението засяга много направления - ревматология, ендокринология, гастроентерология и централната нервна система", обяви началникът на отделението д-р Иван Стайков. В звеното работят петима лекари и шест медицински сестри, а в стационара има 20 легла.


Основните задачи на отделението са диагностично-лечебни. То разполага със сектор за провеждане на ендоскопски и ехографски изследвания в областите гастроентерология и ревматология. "В развитието на световната наука ревматологията не се свързва толкова със сърдечно-съдовите заболявания, както беше до скоро. Ревматизмът засяга сърцето и това определяше свързаността на ревматологията с кардиологията. Оказа се, че ревматологията е по-сложна специалност", коментира още д-р Стайков.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече