Консултациите са част от инициативата "Евромеланома 2011".

Дерматолози от цялата страна ще извършват безплатни прегледи в рамките на европейската кампания "Евромеланома 2011". Кампанията стартира на 18 май.


Това е шестата поредна инициатива у нас за профилактика на рака на кожата и има за цел да засили вниманието на обществото към този проблем. От Българското дерматологично дружество (БДД) отчитат тенденция за нарастване на броя на пациентите с рак на кожата.


В предходните пет кампании за профилактика на рака на кожата в България са били прегледани около 13 400 пациенти и са били открити над 500 случая на различни форми на кожен рак. Специалистите от БДД обръщат внимание на постоянната тенденция към увеличение на случаите със злокачествени кожни заболявания.


"Всяко едно нещо, което имате по кожата си, което не изглежда като останалата, нормална част от кожата, различно от бенките, които имате, трябва да ви насочи да получите адекватна консултация. Това е време, предназначено за хора, които наистина подозират, че имат злокачествено образувание на кожата", заяви д-р Петьо Брезоев.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече