Това информираха от спешния институт.

В Спешното на "Пирогов" е докарана жена, която е блъсната на спирка на градския транспорт на "Мария Луиза" в неделя. Веднага лекари от различни специалности е преглеждат и изследват най-подробно. Включително са й направени високоспециализизрани изследвания. Те показват, че жената има комоцио (мозъчно сътресение). Ето защо тя остава за активно наблюдение в неврохирургията на болница. Без непостредствена опасност за живота към момента.
Пациентката е без здравна осигуровка. Уточнявам, че жената, която остава в неврохирургията на "Пирогов" с комоцио е същия случай, за който колегите от пресцентъра на МВР бяха съобщили по-рано. Става въпрос за жена, пострадала в района на Лъвов мост, а не на автобусна спирка.
Между другото, стана ясно, че се подобрява състоянието на 14-годишното момиче, което пострада при ПТП на бул. "Вапцаров" в петък вечер. Дежурните лекари съобщават, че то е в стабилно състояние и нормален пост-оперативен период. С него работи рехабилитатор. Неговото лечение продължава в Детската травматология на "Пирогов".
Припомням, че през нощта срещу събота то беше оперирано от детския ортопед-травматолог д-р Явор Пукалски.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече