От днес децата ще се лекуват в „Пирогов“, Национална кардиологична болница и „Александровска“.

СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ спира приема на спешни случаи заради сериозни кадрови проблеми. Това става ясно от писмо на изпълнителния директор, изпратено до няколко институции.

Кадровият проблем е сериозен, след като двама анестезиолози са подали молби за напускане, а д-р Елена Георгиева е временно отстранена от работа. Болницата няма възможност да обезпечи достатъчно лекари със специалност педиатрия за работа в интензивното отделение.

От днес спешният прием на деца на територията на София ще се осигурява от „Пирогов“, Национална кардиологична болница и „Александровска“, информираха от здравното министерство.

Във връзка с полученото вчера (26.11.2019 г.) в Министерство на здравеопазването писмо от директора на Столичната регионална здравна инспекция, с което д-р Данчо Пенчев уведомява министерството, че поради кадрови проблеми СБАЛДБ „Проф. д-р Иван Митев“ преустановява приема на деца, нуждаещи се от интензивно лечение и дихателна реанимация, МЗ информира:

Считано от днес, 27 ноември, спешният прием на деца, при които е необходимо провеждането на интензивно лечение и дихателна реанимация, се осъществява от лечебните заведения УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, Национална кардиологична болница и УМБАЛ „Александровска“.

Директорите на трите болници са декларирали готовност лечебните заведения да поемат детската спешност на територията на София.

Информиран е и Центърът за спешна медицинска помощ – София, като транспортът на деца ще се осъществява до лечебните заведения със структури по педиатрия и с необходимото ниво на компетентност, което да гарантира оказването на качествена и навременна медицинска помощ на пациентите.

За трагичното положение на детската болница се заговори след смъртта на 3-годишният Александър, който почина от двустранна хеморагична пневмония. Редица пъти педиатрите се опитваха да разкажат във времето назад за проблемите си, но останаха нечути.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече