Третата научно-практическа конференция по здравни грижи с международно участие започва на 15-ти.

370 специалисти по здравни грижи ще вземат участие в Третата Национална научно-практическа конференция по здравни грижи с международно участие, която ще се проведе в столичния парк-хотел "Москва" от 15 до 17 ноември 2019 г. Форумът ще премине под надслов "Здравните грижи - предизвикателствата на XXI век" и е организиран от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и Регионална колегия на БАПЗГ - София. Официалното откриване на конференцията ще бъде на 15 ноември от 15:00 часа в зала "Европа".

Освен медицински специалисти от цяла България участие ще вземат и специалисти от Сърбия и Македония. Докладите и презентациите ще бъдат в следните тематични направления: "Общи и специални сестрински грижи", "Общи и специални акушерски грижи", "Училищно и детско здравеопазване", "Рехабилитация и медико-лабораторни услуги".

В рамките на конференцията ще бъде представена постерна сесия с участието на преподаватели и студенти от Факултета по обществено здраве на Медицински университет - София, Медицински колеж "Йорданка Филаретова", Русенски университет "Ангел Кънчев", специалисти по здравни грижи от УМБАЛСМ "Н.И. Пирогов", ВМА - София, Медицински институт към МВР- София, Университетска болница "Лозенец".

Сред официалните гости се очаква да бъдат представители на Комисията по здравеопазването към 44-то Народно събрание, Министерството на здравеопазването, Столичната РЗИ, Националния център по обществено здраве и анализи, Националното сдружение на общините на Република България, Дирекция "Здравеопазване" към Столична община, Омбудсмана на Република България, Българския лекарски съюз, пациентски организации, Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ, Медицинската федерация към КТ „Подкрепа“.

Участниците в конференцията ще приемат МЕМОРАНДУМ ЗА БЪДЕЩЕТО НА ЗДРАВНИТЕ ГРИЖИ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече