Той е за ранна диагностика на бронхиална астма.

Педиатричното отделение на „Пирогов” получи ултра модерен апарат за ранна диагностика на бронхиална астма още в предучилищна възраст. Това информираха от болничното заведение. Изследването с този иновативен апарат ще допринесе за навременно стартиране и проследяване на лечението при деца с различни белодробни заболявания.

„За нас е чест, че „Хиполенд“ отново даряват важна апаратура за „Пирогов“ и нашите най-малки пациенти. Този акт на дарение е изключително показателен, че хората с големи сърца не са изчезване, че добрите дела продължават да имат място в дневния ред на битието ни! Уверявам Ви, че ще ползваме и пазим апаратурата по-най-сериозния и правилен начин!“, подчерта изпълнителеният директор на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Дарителят е не само най-голямата специализирана верига за детски стоки и играчки у нас, но и един от големите български благодетели. Подаваме ръка на деца без родители, на талантливи деца, на деца с различни заболявания. Правим дарения на детски клиники и отделения. И винаги тръгваме от потребностите на тези, на които помагаме....Това е третият ни проект с „Пирогов“ за последната 1 година. В края на 2018 г. дарихме модерна медицинска апаратура, това лято дарихме кръв за дечицата в „Пирогов“, сега отново даряваме апаратура. Вярваме, че апаратът за ранна диагностика на заболявания с респираторен характер наистина ще помогне на много деца и техните родители“, заявиха от „Хиполенд“ по повод дарението.

Апаратът е най-новата версия. Изключително лесната употреба на апарата е важно предимство, особено за възрастовата група от 3 до 6 години. Тогава класическата спирометрия е много трудна за изпълнение, защото изисква разбиране и активно съдействие от малките пациенти.

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече