Това отбеляза доц. Христо Шивачев от „Пирогов“.

По време на ХХ-та Юбилейна конференция на ОПЛ и педиатри на тема: „Медицината в името на детето“, проведена от 23 до 26 май в к.к. „Слънчев бряг“, бяха засегнати много ключови теми за ранното диагностициране, усложнения и лечение на заболявания в детска възраст. В сесия „Хирургия“ ключова лекция бе тази на доц. д-р Христо Иванов Шивачев. Той е координатор на Специализирания комплекс по детски болести, Началник Клиника по детска хирургия към УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“.

Доц. Шивачев изнесе лекция на тема: „Парапневмонични плеврални усложнения-показания за хирургично лечение“.

Какво разказа той специално за нас:

Бихте ли ни разказали какви бяха основните акценти във Вашата лекция?

Презентацията е с основен акцент ранно насочване на децата с преврални усложнения, за да може да имаме бързо и адекватно лечение, минимален престой и минимални последици за тях.

Какви са впечатленията Ви от конференцията?

Страхотна, както винаги. Перфектна организация. Тук са колеги от водещите специалности в България. Това е един много добър форум за обмяна на идеи, за взимане на решения за нови идеи.

Имаше ли тема, която да предизвика Вашия интерес?

За мен лично презентация на проф. Розинов на тема: „Детската хирургия в Русия - проблеми и перспективи“ беше доста интересна и любопитна, защото щом една Русия се изправя пред такива проблеми с този кадрови потенциал, който има, ние вървим много бързо след тях.

Какво пожелали на Вашите колеги?

Да са живи и здрави.

Снимка: Здравен навигатор

Петя Петрова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече