Това се случи на V Национален конгрес по кардиостимулация и електофизиология.


От 17 до 19 май к.к. Златни пясъци бе домакин и на V Национален конгрес по кардиостимулация и електрофизиология. Събитието представи богата научна програма, обучителни модули за специализанти и медицински специалисти, множество сателитни симпозиуми на водещи фармацевтични компании, между които и Boehringer Ingelheim и международно участие, представено в две отделни сесии.


От ляво надясно: д-р В.Трайков, председател на Сдружение по кардиостимулация и електрофизиология в България (ССКЕБ) и д-р В.Гелев, председател на Българското дружество по интервенционална кардиология (БДИК)

В програмата на събитието бяха включени и две сесии, които съвместяваха общите области на терапевтична покритие при отделните кардиологични подспециалности. Така след съвместната сесия на ССКЕБ и Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ) за първи път се проведе и сесия, обединяваща проблемите на пациентите, подложени на интервенционално кардиологично лечение при ритъмни нарушения, предсърдно мъждене и камерни аритмии.


Доц. М. Токмакова, председател на БДК, д-р В. Трайков, председател на ССКЕБ и проф. Й. Йотов

Конгресът бе открит от председателя на ДКБ доц. Мария Токмакова и председателя на ССКЕБ д-р Васил Трайков. Представени бяха множество клинични случаи и собствени разработки, касаещи късни усложнения след имплантация на елекрокардостимулатор, имплантация на постоянен пейсмейкър при оклузия на всички централни вени и др.
Отделни сесии бяха посветени на предсърдно мъждене, камерни тахиаритмии и внезапна сърдечна смърт (ВСС), кардиостимулация и ресинхонизираща терапия. Състоя се дебат на тема Катетърна аблация при асимптомно предсърдно мъждене, а Дружеството прие поздравителен адрес от представители на Европейската асоциация по съдечен ритъм (EHRA).Снимки: Здравен навигатор
Автор: Анелия Николова

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече