Това отбеляза доц. д-р Неделчо Цачев, Началник на Катедра по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия пред Здравен навигатор.

Както вече ви информирахме, на 3-ти октомври тази години във Военномедицинска академия бе отбелязана тържествено 50-годишнината от създаването на Катедра „Ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия”.

Събитието бе уважено от началника на отбраната ген.-лейт. Андрей Боцев, зам.-министъра на отбраната ген.-лейт. (о.р.) Атанас Запрянов, зам.-министъра на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, г-н Стефан Янев - секретар по сигурност и отбрана на Президента на Република България, командващия на Съвместното командване на силите ген.-лейт. Любчо Тодоров, командира на ВВС ген.-майор Цанко Стойков, командира на 68-ма бригада „Специални сили” бриг.-ген. Явор Матеев, бриг. ген. Борислав Сертов - директор на служба „Военна полиция“, зам.-председателя на БЛС д-р Галинка Павлова, проф. д-р Златица Петрова, изп. директор на Изпълнителната агенция „Медицински одит”, д-р Марияна Симеонова – изпълнителен директор на ИА по трансплантация, проф. Любомир Спасов – директор на Университетска болница „Лозенец”, генералния директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов, депутати и медицински специалисти, работили през годините в КОТРХ, сред които проф. Асен Балтов, проф. Андрей Йотов, доц. Антони Георгиев и други.

Още за юбилея пред Здравен навигатор коментира доц. д-р Неделчо Цачев, Началник на Катедра по ортопедия, травматология и реконструктивна хирургия

Доц. Цачев, отбелязахте годишнина на Катедрата по ортопедия и травматология. Какво ще разкажете по този повод?

Целта на този юбилей, а и идеята на колегите в Катедрата бе наистина да отбележим една годишнина, която се базира на труда и на опита на много лекари и хирурзи, по-специално ортопеди и травматолози, които са работили и продължават да работят в клиниките към Катедрата по ортопедия и травматология. Опитът на Катедрата е неимоверно голям, клиниките и участието на нашите специалисти във военни конфликти в света доказа това през годините си. Основната цел е действително да почетем труда на колегите си и жертвите, които са направени в името на пациентите и работата си.

.

Снимки: Здравен навигатор

Този сайт използва бисквитки (cookies)
Прочети повече